2010

Agora 5

Argivernes mur, vinstokkens juvel og flådens løse tøjler. Metaforen i Quintilians Institutio oratoria, 8.6.4-18

af Hanne Ishøy

Hvad gør en trope til en trope? Hvad gør en metafor til en metafor? Og hvad gør en metafor ved oratorisk diskurs? Quintilians kritiske fremstilling afspejler ‘Stand der Forschung’ i de retorisk-grammatiske stilteorier fra 90’ernes Rom.

 

The financial relationship of 4th century Attic demes, gene, and the Athenian state

af James Artz
The sacrificial calendars from Erchia, Thorikos and the Marathonian Tetrapolis, as well as the 4th century decree of the genos Salaminioi, provide a large body of epigraphic evidence regarding the relationship between the Attic demes and the Athenian state, particularly in the area of cult finance.

 

Jupitersøjler

af Eva Mortensen

Der er fundet et utal af Jupitersøjler i de nordlige provinser, men med mindre man besøger Mainz, hører man ikke meget om dem. Artiklen handler om disse søjlers opståen, udbredelse og udseende.

 

Etruskiske hytteurner og tumulusgrave som komparativt materiale for etruskiske boliger

af Lærke Maria A. Funder

Forfatteren diskuterer rimeligheden i at forskere ofte benytter sig af etruskiske hytteurner og tumulusgrave som analogisk komparativt materiale for etruskiske boliger?

Hvor myto-logisk – forslag til mytelaesninger 7 – Fra præstinde til heks

af Chresteria Neutzsky-Wulff
Folkeeventyr og myter ligger tæt op ad hinanden. I denne udgave af mytologi-serien præsenteres bl.a. den slaviske heks Baba Yaga og hendes hus med alle dets karakteristika for templet og underverdenen.

 

Cyberpaedagogik i de klassiske fag – et inspirationsmateriale

af Chresteria Neutzsky-Wulff
Et nyt kursusmateriale om anvendelse af it i undervisningen i de klassiske fag ligger nu tilgængeligt på EMU-hjemmesiden. Læs en præsentation af materialet.

Rul til toppen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.