2012

Agora 9

“Odysseus trak lige en Sidney Lee” Eller: Moderne formidlig i oldtidskundskab

af Lone Amtoft Jacobsen
I tråd med artiklen om museologisk formidling i forrige nummer af agora, kommer her en oldtidskundskabslærers overvejelser om, hvordan man når ud til modvillige flokke af gymnasieelever.

 

Childhood Archaeology: En teoretisk gennemgang af forskningen i børn i det antikke Grækenland

af Maria Sommer
Arkæologiens ”usynlige folk”, børnene, bringes i fokus i denne artikel. Teore­tiske og metodiske tilgange inden for childhood archaeology diskuteres, hvorefter udviklingspsykologisk teori anvendes på udvalgte græske børnegenstande fra antikken.

 

Antikkmuseum og minne. Altes Museum i Berlin som uttrykk for antikkens kulturelle minne

af Kristian Reinfjord
Museer fungerer som mindeinstitutioner, der værner om fortidens genstande, og i den vestlige kultur har vi en forkærlighed for at mindes antikken. Med udgangs­punkt i altes museum i berlin belyses museets rolle som mindeinstitution, samt antikkens betydning for det tyske ånds­liv og historie i den periode, hvor museet blev opført, og museets rolle frem til i dag.

 

På jagt efter det kalydonske vildsvin

af Krishna Maria Olsen
Denne artikel beskriver en studerendes oplevelser på en arkæologisk udgravning af det antikke kalydon. Artiklen tager udgangspunkt i myten om det kalydon­ske vildsvin, men giver hovedsageligt indblik i arbejdsfordelinger og processer i forbindelse med en sommerudgravning. Interessant læsning for dem som vil have indsigt i en gravende arkæologs hverdag.


Agora 10

På oplevelse i det antikke Ostia

af Signe Børsen Koch
Denne artikel omhandler en klassisk arkæologs oplevelser på en udgravning i den antikke havneby Ostia. I artiklen berettes ikke kun om arbejdsprocesser, men også om det sociale aspekt, der opstår ved udgravninger.

 

Udstilling “Das Maussolleum von Halikarnassos – einem Weltwunder auf der Spur”

af Camilla S. Lundgren
Netop nu er der i Marburg mulighed for at opleve en særudstilling om mausoleet i Halikarnassos – bl.a. med rekonstruktioner af mausoleet og dets gravkammer. Camilla S Lundgren fortæller her om selve udstillingen og de studerendes arbejde med at stable udstillingen på benene.

 

Blod, sved og tårer!

af Line Egelund & Mathilde Krogsgaard
To 1. årsstuderende fra klassisk arkæologi i Aarhus fortæller om deres forventninger til denne sommers uddannelsesudgravning i Grækenland – det, der vil blive deres første møde med en udgravning.

 

Rul til toppen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.